Sažetak
Poznata Australska kuharica, Donna Hay, u emisijama će podijeliti svoje tajne o izgledu i okusu kroz ukusna i jednostavna jela koja se temelje na osnovnim sastojcima, što je i njezin zaštitni znak.
Poznata Australska kuharica, Donna Hay, u emisijama će podijeliti svoje tajne o izgledu i okusu kroz ukusna i jednostavna jela koja se temelje na osnovnim sastojcima, što je i njezin zaštitni znak.
Ne iznenađuje da Donna voli dati posebni tretman običnim, klasičnim jelima: carbonara tjestenini, wontonu, odresku s tri povrća. Za Donnu Hay nema ograničenja. Najdraža su joj jela s malo sastojaka, roštilj u dvorištu i jednostavne slastice.
Donna je odrasla uz jelo od ostataka – prženu rižu, a njena preradba s kozicama je čarobna. Ako volite prstiće tu je nabujak s kremom i čokoladom. Donna vara kad koristi wonton ovitak kod raviola s bundevom i ricottom. Kad izađe sunce – roštilj.
Prijatelji kod Donne na večeri očekuju puno, a ona im nudi ukusan soufflé bez imalo rada, a zatim trifle od jagoda. Odaje nam tajni sastojak za pileću salatu od rižinih rezanaca s kokosovim mlijekom i recept s raznim okusima u svako doba godine.
Donna kuha pile na kineski u jednom loncu, s tjesteninom kao prilogom po koju nikad nećete morati u trgovinu. Carska salata prolazi potpunu preobrazbu u njenim rukama. Otkrijte i Napoleon-šnitu s bobicama, čarobni desert koga može napraviti svatko.
Kako do velikih rezultata u manje vremena? Donna za par minuta spravlja ukusne mesne kuglice sa svinjetinom i anisom, odaje trikove za savršenu juhu od pržene bundeve i umiješa svjež, jednostavan i zdrav desert – sladoled od manga i banana.
Nikad više straha od tijesta. Donna kuha najjednostavniju pileću pitu i odaje nam tajnu kolača s džemom. Neka vas nadahnu njeni drhtavi i slasni tajlandski riblji kolači i puding od pečenog limuna koga nikome nećete dati ni da proba.
Večeras Donna osvježava miljenika svoje obitelji svježim zahvatom na pileći odrezak. Nudi novu inačicu grčke salate i radi tiramisu bez kojega nećete moći na spavanje.
Što je jednostavnije od pileta i čipsa? Gledajte Donnu! Pečeno pile u pola vremena. Sladoled od karamele. Galette s karameliziranim lukom, gorgonzolom i bundevom. Chorizo, špinat i ricotta frittate. Sporo kuhano janje u balzamskom octu s češnjakom.
Osuvremenite si obroke s Donninom inačicom odreska i pirea, s češnjakom i bijelim grahom. Kolač sa smokvama i gorgonzolom bez žurbe, juha od nesjeckanog zelenja i panakota s maslacem bez grijeha.
Ovaj recept stapa dvije Donni najomiljenije stvari, kozice s češnjakom i tjesteninu, a združiti ih doista je jednostavno i iznimno slasno.
Nema više izgovora za dosadne objede jer Donna kuha brze, svježe i jednostavne janjeće okruglice na Grčki, javorom glazirano pile i lungiće s umakom Stilton, mednom glazurom. A za desert? Jednostavni karamel puding od banane.
Donin rižoto s bundevom i kaduljum dokazuje da rižotu ne treba neprestano miješanje. Porcini brzi odresci i hrskavi pečeni krumpir, kao večera, a jednostavne kolačiće od borovnice ćete praviti prije doručka.
Donna kuha začinjena pržena rebarca bez žurbe, hrskavu rustikalnu tjesteninu s mrvicama i jednostavnu, poznatu Pavlovu.