Donalova irska avantura

Sažetak

Putujući smaragdnim otokom u društvu svog psa Maxa, Donal priprema čudesna lokalna jela s ljubavlju prema irskoj gastronomiji, stvarajući prave gozbe za dušu, oči i nepce!

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Dingle

  +

  Na novoj dionici putovanja, u slikovitom gradiću Dingle, poslije kušanja ribljeg menija, Donal testira svoje umijeće izrade keramike. Nakon posjeta prekrasnoj plaži Coumeenoole, za kraj pokušava naučiti tajne savršenog irskog viskija u destileriji.

 • 2

  West Cork

  +

  I u West Corku sve je u znaku ribljih specijaliteta koji uključuju sušenu ribu i roladu od jastoga. Uživanciju na moru i pokušaj veslanja na dasci može omesti samo pogled na prekrasnu prirodu.

 • 3

  Galway

  +

  Donal i Max kreću na zapad u potrazi za mirom i ukusnom hranom. Isprobavajući recept za svježe, domaće kamenice, dionicu završava savršenim načinom za otkrivanje pravog šarma zapadne obale Irske - putovanjem ribarskim brodom Galway Hooker.

 • 4

  Waterford

  +

  Waterford je jedan od najvećih okruga u Irskoj s prekrasnim mjestima i plažama gdje Donal uživa u kupki od morskih algi i prekrasnim muralima. Za kraj ostaje posjet nagrađivanom restoranu “Beach House” i njihovim čuvenim plodovima mora.

 • 5

  Boyne Valley

  +

  Donal i Max kreću na istok, prema zemlji mitova, legendi i tradiciji hrane. Upoznaje se s drevnom tradicijom izrade jabukovače i posjećuje 240 godina star dvorac Slane koji je poslužio kao pozornica za najveće svjetske rock bendove.

 • 6

  Shannon

  +

  Nova dionica vodi u skriveno srce Irske na obale rijeke Shannon. Donal kuha ručak, ukusnu salatu od dimljene pastrve i krumpira za svoje kolege na krstarenju. Povratak na suho završava u jednom od najstarijih pubova u Irskoj, "Luker's".

 • 7

  Antrim

  +

  Donal I Max kreću na sjever u okrug Antrim gdje je smješten grad Belfast i neki od najspektakularnijih krajolika na otoku. Nakon posjete Belfastu, slijedi borbena scena na lokaciji iz Igre prijestolja servirana uz ukusne pogačice.

 • 8

  Dublin

  +

  Posljednja avantura vodi u Dublin, grad prožet tradicijom, inovacijom, kulturom i kulinarskim užicima. Od kuhanja tradicionalnog jela, Coddle, do posjete pekarnici Bread 41, Donal nas upoznaje sa životima svojih sunarodnjaka.

Recepti