Fritule s kremom od mascarponea i slatkog prošeka

06:25

Sažetak

Kroz 20 epizoda „David Skoko: Stari gušti, nova kužina“, gledatelji će uživati u laganim mediteranskim receptima i otkriti fascinantne proizvode koji se tradicionalno mogu pronaći u sunčanoj Istri.

Epizode

Sezona 1
  • 1

    Mamina kuhinja

    +

    Inćun je malen i za odkoštavanje treba vremena i iskustva. Skoko će ih napuniti pestom, uvaljati u tijesto i od kostiju napraviti čips. Neiskusnije će razveseliti komarča na tavi s pireom od povrća i pečenom palentom. Desert – sorbet od limuna.

  • 2

    Skuta u tri čina

    +

    Skoko dodjeljuje skuti tri različite uloge. U predjelu kao punjenje za rajčice s inćunima i kaparima, u tijestu za njoke od pira s umakom od sipe i za kraj u torti od sira.

  • 3

    Zvijezda dana: Skuša

    +

    Skuša je jedna od omiljenih Skokinih riba. Njegov confit od skuše je jednostavan i fantastičnog okusa. Slijede raskošna salata od kozica s neobičnim dresingom i privlačan mousse od jagoda s čokoladnom tortom.

  • 4

    Punjeni bataci

    +

    Epizoda počinje ploškama patlidžana punjenim mješavinom vrhnja i badema. Slijede okruglice od pilećih prsa s punjenjem od gljiva i špinata. I nikad dosta krafni punjenih kremom od mascarponea.

  • 5

    Prvi jesenjski ručak

    +

    Fileti od svinjetine ubrzo postaju mekani i sočni. Skoko ih servira preko kanapea od pirea od bundeve. Dok je meso u tavi, nestrpljivi uživaju u brusketama s mirisnom tapenadom. Za kraj – karamelizirane sušene smokve sa skutom.

  • 6

    Utjecaj Venecije

    +

    Za ovaj jelovnik Skoko crpi nadahnuće iz venecijanske kuhinje koja je ostavila traga u istarskoj kuhinji. Ukiseljeni inćuni za fantastičan početak, a domaće tagliatelle s umakom od liganja stvaraju osjećaj ugode . Za desert je tiramisu.

  • 7

    Hrana za farmere

    +

    Skoko priprema fantastično predjelo s palentom i slaninom. Zatim poslužuje hrskave krumpire s istarskom kobasicom. Na kraju priprema elegantan desert od semoline i jabuka.

  • 8

    Labinska republika

    +

    Nadahnuće za ovu epizodu recepti su iz Labina, najplodnijeg područja Istre. Rižole od tikvica, kotleti od janjetine s komoračem i za glavno jelo zloglasni labinski ravioli. Za desert slijede tri Skokina prijedloga koje se isplati vidjeti.

  • 9

    Morski klasici

    +

    Ova epizoda posvećena je morskim klasicima. Tuna se pretvara u tartar. Skoko je spaja s bobom i poslužuje kao elegantno predjelo. Za glavno jelo je brancin u škartocu sa šarolikim povrćem.

  • 10

    Riba po pristupačnoj cijeni

    +

    Ukiseljena namotana iglica prekrasna je skulptura primamljivog okusa. Svi vole ražnjiće od cipla koje Skoko poslužuje s kremom od češnjaka u koju umače čips od riblje kože. Za desert je neodoljiv pjenasti vinski šato od svježeg voća.

  • 11

    Dalmacija u mom srcu

    +

    Ova je emisija posvećena Dalmaciji, regiji poznatoj po vinima. Zato Skokina jelo idu dobro uz dalmatinska vina: slana pita od blitve, crni rižoto s lignjama i kozicama i karamelizirani bademi.

  • 12

    Zagorje

    +

    Juha od crvene leće i bundeve gusta je i ukusna. Pastrvu pečenu pod korom od lješnjaka i posluženu s mahunama jednostavno je spraviti. Jabuke punjene orasima i datuljama omiljen su domaći desert. Skoko predstavlja raznoliku zagorsku kuhinju.

  • 13

    Tri naranče

    +

    Tri veličanstvena jela s narančom. Citrusi daju svježinu i eleganciju domaćoj pašteti od pilećih jetrica. Skokin rižoto od ječma se uz kremu od naranče pretvara u jelo iznimnog okusa. Creme brulee sa svježim voćem i aromom citrusa radost je za nepce.

  • 14

    Priča o Visu

    +

    Vis je ribarski otok. Muškarci ribare dok žene mijese tijesto za višku pitu. Skoko će ga sam zamijesiti. Ako ulove lignju, napravit će specijalitet. Skuhao ju je, ispekao i poslužuje s cikorijom. Torta je od kukuruznog brašna, badema i limuna.

  • 15

    Dječji favoriti

    +

    Skoko dijeli svoje najdraže recepte iz djetinjstva. Rizi bizi, pileći bataci ispod peke i knedle sa šljivama koje njegovi zovu „Anin najdraži desert“. To su Skokine dječje radosti.

  • 16

    Jadranska regija

    +

    Na bakinom štednjaku stalno krčka nekoliko lonaca. U ovoj epizodi Skoko sprema bakine recepte: škampe i dagnje na buzaru te mijesi tijesto za pljukance s pašticadom. Za desert priprema ukusne, šarene bombone.

  • 17

    Kod bake

    +

    U ovom nastavku saznajemo što znači „zaseka“. Skoko pretvara paštetu od slanine u elegantno predjelo, a zatim sprema teleća jetra s palentom. Za desert su pijane kruške. Ovaj jelovnik puni tijelo i dušu kulinarskim entuzijazmom.

  • 18

    Bakalar

    +

    Avantura započinje s 800 g sušenog bakalara koji u 24 h prerastu u 5 kg. Nastavljamo s blagdanskim receptom po kojem je petero kuhalo cijeli dan. Začas je pola spravljeno s domaćom pastom, a druga polovica s krumpirom i mahunama. Desert – kroštule.

  • 19

    Zabava

    +

    Skoko predstavlja blagdanski jelovnik za znance i gurmane. Počinje modernom fritatom nadahnutom Zembom. Za glavno jelo je mekana teleća koljenica u mirisnom umaku. Za desert ne zaboravite umočiti puslice od badema u čašu vina.

  • 20

    Batelina

    +

    Skoko poslužuje jela za prave znalce. Pretvara kozice i dozrele rajčice u jednostavno predjelo. Iz mreža izabire nepoznate i ružne ribe koje pretvara u brudet bez kostiju – riblju juhu. Desert je njegovo omiljeno - voće preliveno vinskim sirupom.

Recepti