© Discovery Corporate Services LTD MMXX
Čokolada Rachel Khoo

Sažetak

Chef Rachel traži inspiraciju od najboljih čokoladara u Europi. Istražujemo fascinantnu povijest čokolade, te njezinu dobrobit. U svakoj epizodi Rachel dijeli recepte od kojih zastaje dah uz jednostavno korištenje najslavnijeg svjetskog sastojka.

Epizode

Sezona 1
 • 1

  Savršeno upareni

  +

  Rachel Khoo otkriva zašto čokolada odlično ide s drugim okusima i stvara ukusna jela s čokoladom koja je zaista svestrana. U Stockholmu susreće Duanea Dovea, stručnjaka za vina, rum i čokoladu, te Paula Younga, poznatog po ludim kombinacijama okusa.

 • 2

  Za svakoga ponešto

  +

  Rachel Khoo istražuje sve naše želje za čokoladnim stvarima. U Hampton Courtu otkiva kako je to postalo normalno piće za plemstvo, te odlazi na duhovno putovanje istražujući zdravstvene dobrobiti kakaa.

 • 3

  Od zrna do pločice

  +

  Rachel Khoo istražuje fascinantno putovanje čokolade od skromnog zrna do ukusne pločice. Nakon nekoliko ukusnih čokoladnih recepata, odlazi na iznenađujuću ključnu lokaciju izrade čokolade - Reading.

 • 4

  Uživanje

  +

  Rachel Khoo istražuje zašto je čokolada tako neodoljiva i zatim stvara svoje omiljene slastice. Susrest će se s Lanom Citron, stručnjakinjom za afrodizijačku hranu, te Ruth Hinks, čokoladersku prvakinju koja je napravila pohanu čokoladu.

 • 5

  Posebne prilike

  +

  Rachel Khoo duboko vjeruje da sve što vrijedi slaviti uključuje čokoladu. Kada se radi o čokoladi, više je više. Upoznat će talijanskog kuhara Erica Sangiorgia kako bi otkrila tajnu savršene pjenice od čokolade.

 • 6

  Wow-faktor

  +

  Čokolada je sastojak koji iznova oduševljava. Rachel Khoo upoznaje umjetnicu za hranu, Prudence Staite, koja izrađuje spektakularne čokoladne skulpture. Pokazat će nam kako se rade zdjelice od čokolade za voćnu salatu i još puno toga.

 • 7

  Božić

  +

  Božić voli čokoladu, a za Rachel Khoo omiljena svjetska slastica je puno više od poklona ispod bora. Rachel će nam pokazati neke čokoladne verzije omiljenih božićnih recepata, od mini pita do mesnih roladica, a može transformirati i božićnu pečenku.