Sažetak
Gastronomski pisac kreće na put po Bliskom istoku u avanturu istraživanja najstarijih i najboljih svjetskih kuhinja. Neka od tih jela raširila su se svijetom, ali Nigel saznaje što kuhaju i jedu obični ljudi.
Gastronomski pisac kreće na put po Bliskom istoku u avanturu istraživanja najstarijih i najboljih svjetskih kuhinja. Neka od tih jela raširila su se svijetom, ali Nigel saznaje što kuhaju i jedu obični ljudi.
Nigel započinje svoje putovanje u Bejrutu pod kraj Ramazana pa je pozvan da proslavi Eid s lokalnom obitelji. Zatim putuje na jug u Nabatie te na istok u dolinu Beqaa.
Nigel posjećuje Tursku, koja je dom jedne od najboljih svjetskih kuhinja. U Istambulu kuša kranu sultana i domaća jela ruralne Turske. Zatim posjećuje središnju Anatoliju i regiju uz Crno more.
Nigel završava svoju tutu po Iranu istražujući tajne perzijske kuhinje. U Teheranu otkriva da su, usprkos bumu restorana brze hrane, tradicionalna jela još popularna. Bere nar i šafran.