Sažetak
Chef, vlasnik restorana i pisac, Bill Granger, istražuje Australiju. Ovo osobno hodočašće i putopis s naglaskom na hrani potaknut će kod Billa stvaranje 40 novih jela, a Australci će ga oduševiti.
Chef, vlasnik restorana i pisac, Bill Granger, istražuje Australiju. Ovo osobno hodočašće i putopis s naglaskom na hrani potaknut će kod Billa stvaranje 40 novih jela, a Australci će ga oduševiti.
U prvoj epizodi serije o istraživanju hrane u Australiji, voditelj Bill Granger putuje u Novi Južni Wales na poljoprivredni sajam gdje se prijavljuje na natjecanje u pečenju torti.
Putujmo Južnom Australijom s Billom Grangerom, koji doživljava život na farmi ovaca i ide u potragu za tunom.
Bill Granger nastavlja svoje kulinarsko putovanje Australijom i zaustavlja se kako bi istražio tropsku regiju sjevernog Queenslanda.
Bill jedri drevnom rijekom Huon na netaknutoj, izoliranoj Tasmaniji, koja je okružena obradivim površinama i obiljem ružičastih voćnjaka jabuka.
Na Sjevernom Teritoriju ima susreta raznovrsnih kulinarskih kultura; tamo Jugoistočna Azija susreće Australiju, a urođenici Australci žive od zemlje i tradicionalne hrane.
Rakovi štipaju dok sunce grije kroz ostatke zimske hladnoće. Pojavljuju se prvi proljetni pupoljci, šparoge rastu preko noći, a drveće je obremenjeno sočnim trešnjama.
U svojoj pustolovini u zaleđu Australije srećemo Billa dok vozi usijanom i prašnjavom autocestom 200-tinjak kilometara sjeverno od Broomea. Krenuo je u Cape Leveque na poluotoku Dampier gdje se nada naći najukusnije morske plodove.