Pureći kotleti s brusnicama
Priprema: 
U niskoj posudi pomiješajte mrvice kruha, kadulju, sol i papar.
Premažite kotlete sa svih strana jednom velikom žlicom (15 ml) ulja i uvaljajte u smjesu s krušnim mrvicama s obje strane.
U tavi s neprianjajućim dnom zagrijte preostalo ulje na srednjoj temperaturi. Pecite kotlete, okrenite jedanput, 4 do 5 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju i više nisu ružičasti iznutra.
Prebacite na tanjur i držite na toplom.
Umak: u lonac dodajte umak od brusnica, vodu, narančinu koricu, sol i papar i pustite da vrije 2 minute ili dok ne bude vruće. Poslužite s kotletima. 

Sastojci

  • Sastojci 1/2 šalice suhih brusnica 1 čajna žličica drobljene sušene kadulje 1/4 čajne žličice soli 1/4 čajne žličice papra 2 velike žlice biljnog ulja 250 g purećih kotletaUmak 1/2 šalice umaka od brusnica 2 velike žlice vode 1 čajna žličica ribane narančine korice 1 prstohvat soli 1 prstohvat papra

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve