Čokoladni muffini s pekan orasima i glazurom od javorovog sirupa

Priprema:

1. Zagrijte prethodno pećnicu na 180 °C, a dno kalupa za muffine obložite papirnatim košaricama.

2. U velikoj posudi ili u stajaćem električnom mikseru kremasto umutite maslac.

3. Dodajte šećer i tucite dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite, zatim dodajte čokoladu i pekan orahe te umiješajte brašno da se sve poveže.

4. Raspodijelite tijesto po kalupima za muffine tako da svaki napunite tri četvrtine.

5. Pecite oko 25 minuta ili dok odozgo ne poprime zlatnu boju i postanu lagano elastični na dodir.

6. Prebacite kalup na žičanu rešetku i svaki muffin premažite s malo javorova sirupa.

7. Pustite da se hladi pet minuta. Zatim izvadite iz kalupa i stavite na žičanu rešetku da se ohladi do kraja. 

Sastojci

  • Muffini200 g maslaca 200 g finog šećera 4 jaja 100 g mliječne ili tamne čokolade u kapljicama ili razlomljene na komadiće 75 g pekan oraha 200 g brašna s praškom za pecivo 250 ml javorova sirupa

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve