Biskvit od anisa

Kuhajte prepeličja jaja u vodi, octu i crvenoj boji 10 minuta.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Tucite 150 g šećera, dva jaja i koricu jednog limuna. Dodajte pola šalice mlijeka i 35 g rastopljenog neslanog maslaca, ali ohlađenog. Miješajte još malo.

U posudu stavite 375 g brašna s kvascem, dvije žlice cimeta i dvije žličice sode bikarbone. Miješajte pjenjačom. U drugoj posudi umiješajte pola šalice anisa, šećer i mlijeko.

Premažite maslacem dva kalupa za biskvit. Izlijte smjesu u kalupe i stavite peći 35 minuta. Zatim premažite jajetom. Ukrasite biskvit i vaš uskrsni desert je gotov!

Sastojci

  • Sastojci2 kom jaja 150 g šećera 1 limun 35 g maslaca 120 ml mlijeka 375 g brašna s kvascem 2 žlice cimeta u prahu 2 žličice sode bikarbone pola žličice anisa u prahu 6 kom prepeličjih jaja Jestiva crvena ili plava boja ocat maslac za premazivanje brašno za posipanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve